KUUL, ‘t Katers-Uul-Leedjessjpektakel.

Vriedaag 1 september 2023

Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul en Vastelaovesvereniging De Katers Neel, presenteren op zondagmiddag 5 november 2023 “KUUL, ‘t Katers-Uul-Leedjessjpektakel”. Tijdens dit gezamenlijk georganiseerde liedjes-spektakel kunnen alle deelnemers gaan strijden om de eretitel “Vastelaovessjlager van Groot Roermond”.

Naast die eretitel maken de deelnemers kans om op te treden bij een aantal grote Vastelaoves-evenementen en een geldprijs van € 555,55. Er zijn 3 plaatsen te vergeven op zowel de Sjtasiefestasie als Vastelaoves Vilaasj. De winnaar mag ook optreden op de 11devande11de.

Alle deelnemers worden tijdens “KUUL” begeleid door een live-band. De gezamenlijke commissie van de Katers en D’n Uul is hard aan het werk met alle uitwerkingen en details. Belangstellende deelnemers worden bij deze echter vooral opgeroepen om aan de slag te gaan met een liedje en dat in te zenden. Het enige wat zijhoeven te doen, is zorgen voor een tekst met een liedje/melodie. Als iemand wel een tekst heeft maar een liedje/melodie lastig vindt (of andersom), dan kan de organisatie zorgen voor ondersteuning. Hiervoor kan men zich vanaf nu al melden via een e-mail naar:info@dekaters.nl en info@dn-uul.nl.

De welbekende Hub Boesten heeft medewerking toegezegd om de benodigde muziek-arrangementen voor de liveband te verzorgen. Ook met een cover kan men meedoen. Alleen dialect-inzendingen worden toegelaten. In de jurering wordt onderscheid gemaakt in de beoordeling van Vastelaovesliedjes en covers.

Meer nieuws over de prijzen, het reglement, de locatie, de officiële inschrijving en andere zaken volgt via de (sociale) mediakanalen van De Katers en D’n Uul. Voor nu is enthousiasme, plezier en het inzenden van een liedje het belangrijkste.