KUUL, ‘t Katers-Uul-Leedjessjpektakel

Winnaar KUUL 2023/2024

Nog Eine

Oetveurende: Ceryll Aubert
Sjriever en Komponis: Ceryll Aubert


Ceryll Aubert is de meer dan terechte winnaer van de KUUL 2023. Hae waas de bèste van veerteen inzendinge oet Neel en gans Remunj. Op ‘t lest bleve drie finaliste euver: Hel & d’r Naeve en Mick & ziene Aje.

Ceryll is es muzikale doezjendpoot al jaore actief in Remunj en haet noe ziene waal verdeende erkenning gekrege. Cyriel zaet zelf:

‘Geweldig om hie te moge winne. Doe duis eigelik mit veur de gezelligheid, maar zeker dit publiek maak ‘t geweldig om hie op te moge traeje. Ich kiek enorm oet nao ‘t optraeje op de 11e van de 11e in Remunj en de Vastelaoves Villaasj in Neel. Ech ‘ne druim dae oetkump.’

————————————————————————————-


Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul en Vastelaovesvereniging De Katers Neel, presenteren op zondagmiddag 5 november 2023 “KUUL, ‘t Katers-Uul-Leedjessjpektakel”. Tijdens dit gezamenlijk georganiseerde liedjes-spektakel kunnen alle deelnemers gaan strijden om de eretitel “Vastelaovessjlager van Groot Roermond”.

Naast die eretitel maken de deelnemers kans om op te treden bij een aantal grote Vastelaoves-evenementen en een geldprijs van € 555,55. Er zijn 3 plaatsen te vergeven op zowel de Sjtasiefestasie als Vastelaoves Vilaasj. De winnaar mag ook optreden op de 11devande11de.

Alle deelnemers worden tijdens “KUUL” begeleid door een live-band. De gezamenlijke commissie van de Katers en D’n Uul is hard aan het werk met alle uitwerkingen en details. Belangstellende deelnemers worden bij deze echter vooral opgeroepen om aan de slag te gaan met een liedje en dat in te zenden. Het enige wat zijhoeven te doen, is zorgen voor een tekst met een liedje/melodie. Als iemand wel een tekst heeft maar een liedje/melodie lastig vindt (of andersom), dan kan de organisatie zorgen voor ondersteuning. Hiervoor kan men zich vanaf nu al melden via een e-mail naar:info@dekaters.nl en info@dn-uul.nl.

De welbekende Hub Boesten heeft medewerking toegezegd om de benodigde muziek-arrangementen voor de liveband te verzorgen. Ook met een cover kan men meedoen. Alleen dialect-inzendingen worden toegelaten. In de jurering wordt onderscheid gemaakt in de beoordeling van Vastelaovesliedjes en covers.

Meer nieuws over de prijzen, het reglement, de locatie, de officiële inschrijving en andere zaken volgt via de (sociale) mediakanalen van De Katers en D’n Uul. Voor nu is enthousiasme, plezier en het inzenden van een liedje het belangrijkste.